Onze menukaart

U kunt bij ons vanaf 11.00 uur de gehele dag terecht.
Op zoek naar een leuke locatie voor koffie, lunch, borrel, diner, bruiloft, familiefeest, palaver of vergadering? Bij ons zit u letterlijk en figuurlijk goed.
Naast de standaard menukaart maken wij met alle plezier (voor groepen vanaf 10 personen) een voorstel op maat.

Koude lunchgerechten

geserveerd tot 17:00 uur
  • Mandje stokbrood
    € 4,50
    met tapenade, aioli en roomboter
  • Carpaccio van diamanthaas
    € 8,00
    met garnituur van rucola, kappertjes, oude Friese nagelkaas, krokant gefrituurde tuinboon en truffelmayonaise. Geserveerd met een knapperige sesamstengel.
  • Visplateau
    € 9,50
    bestaande uit diverse gerookte vissoorten. Geserveerd met stokbrood, aioli en tapenade
  • Tapasschotel
    € 9,50
    bestaande uit diverse Mediterrane hapjes waaronder gerookte vis, humus , gedroogde tomaatjes, olijven, Spaanse vleeswaar, Inca tomatenmix en een mix van warme tapassnacks . Geserveerd met stokbrood, aioli en tapenade
  • Broodje Pulled pork
    € 7,25
    rijkelijk belegd rustiek brood (wit/bruin)
  • Broodje gerookte zalm
    € 7,25
    rijkelijk belegd rustiek brood (wit/bruin)
  • Broodje Makreelmix
    € 7,25
    rijkelijk belegd rustiek brood (wit/bruin)
  • Broodje kaas (jong/oud)
    € 6,00
    van onze lokale kaasboerderij de Nylander
  • Broodje geitenkaas
    € 6,00
    van onze lokale kaasboerderij Molkerei
  • Broodje Rustique
    € 6,00
    met blauwschimmelkaas, vijgencompote, rucola en walnoot
  • Salade Geitenkaas met zalm
    € 13,50
    kleurrijke salade met zalm en als garnituur rode biet, rode ui, geitenkaas van de Molkerei en radijsmix. Besprenkeld met een dressing op basis van walnotenolie, honing en ciderazijn
  • Salade Potvis
    € 13,50
    gemengde sla met blauwschimmelkaas bleu de Wolvega, stoofpeer, ingelegde rode ui, dadels, geroosterde pijnboompitjes, oost Indische kers en besprenkeld met een dressing op basis van honing en balsamico. De salade wordt geserveerd met een stukje suikerbrood
  • Salade met Carpaccio
    € 14,95
    rucola gemengd met een mix van radijs, kappertjes, oude Friese nagelkaas, geroosterde pijnboompitten, grove peper, Waddenzeezout en besprenkeld met een truffelmayonaise
De salades worden geserveerd met stokbrood.

Warme lunchgerechten

geserveerd tot 17:00 uur
  • Hamburger van de Friese Rispens state
    € 18,50
    met een garnituur van gemengde sla, mix van tomaat met augurk en gebakken uien. Geserveerd met friet
  • Gebakken scholfilet
    € 19,95
    geserveerd met sla en friet
  • Tosti ham/kaas
    € 3,50
  • Tosti hawai
    € 3,95
  • Tosti Rustique
    € 4,95
    met blauwschimmelkaas, gerookte lamsham en rucola
  • Uitsmijter ham en/of kaas
    € 6,95
  • Omelet ham en/of kaas
    € 7,95
  • Pannekoeken naturel
    € 6,50
  • Pannekoeken appel
    € 7,50
  • Pannekoeken spek
    € 7,95
  • Pannekoeken ham en/of kaas
    € 8,00
  • Pannekoeken Hawai
    € 8,00
  • Tomatensoep (vega)
    € 4,75
    met room/basilicumolie
  • Zoete aardappelsoep vis
    € 4,75
    gevuld met diverse groenten, Friese droge worst of zalm
  • Zoete aardappelsoep vlees of vegetarisch
    € 5,50
    gevuld met diverse groenten, Friese droge worst of zalm

Koude voorgerechten

geserveerd vanaf 17:00 uur
  • Linzentartaar (vega)
    € 7,95
    van zwarte en rode linzen met noten en “Fryske tsiis’ van de dag. Met een garnituur van tomaten, rucola, gefrituurde tuinboon en witte beukenzwammetjes. Geserveerd met een sesamstengel
  • Mandje stokbrood
    € 4,50
    met tapenade, aioli en roomboter
  • Carpaccio van diamanthaas
    € 8,00
    met garnituur van rucola, kappertjes, oude Friese nagelkaas, krokant gefrituurde tuinboon en truffelmayonaise. Geserveerd met een huisgemaakte sesamstengel.
  • Visplateau
    € 9,50
    met diverse gerookte vissoorten. Geserveerd met stokbrood, aioli en tapenade
Zie ook onze salades; zowel als voor- als hoofdgerecht te bestellen.

Warme voorgerechten

geserveerd vanaf 17:00 uur
  • Tapasschotel
    € 9,50
    bestaande uit diverse Mediterrane hapjes waaronder gerookte vis, humus , gedroogde tomaatjes, olijven, Spaanse vleeswaar, Inca tomatenmix en een mix van warme tapassnacks . De schotel wordt geserveerd met stokbrood en aioli en tapenade
  • Tomatensoep (vega)
    € 4,75
    met room/basilicumolie
  • Zoete aardappelsoep vis
    € 4,75
    gevuld met diverse groenten, Friese droge worst of zalm
  • Zoete aardappelsoep vlees
    € 5,50
    gevuld met diverse groenten, Friese droge worst of zalm
  • Zoete aardappelsoep vegetarisch
    € 5,50
    gevuld met diverse groenten, Friese droge worst of zalm
Bij de warme voorgerechten serveren we een extra bite in de vorm van een huisgemaakte sesamstengel

Salades

geserveerd vanaf 17:00 uur
  • Salade Geitenkaas met zalm
    Voorgerecht € 10,50
    kleurrijke salade met zalm en als garnituur rode biet, rode ui, geitenkaas van de Molkerei en radijsmix. Besprenkeld met een dressing op basis van walnotenolie, honing en ciderazijn
    Hoofdgerecht € 13,50
  • Salade Potvis
    Voorgerecht € 10,50
    gemengde sla met blauwschimmelkaas bleu de Wolvega, stoofpeer, ingelegde rode ui, dadels, geroosterde pijnboompitjes, oost Indische kers en besprenkeld met een dressing op basis van honing en balsamico. De salade wordt geserveerd met een stukje suikerbrood
    Hoofdgerecht € 13,50
  • Salade met Carpaccio
    Voorgerecht € 11,95
    rucola gemengd met een mix van radijs, kappertjes, oude Friese nagelkaas, geroosterde pijnboompitten, grove peper, Waddenzeezout en besprenkeld met truffelmayonaise
    Hoofdgerecht € 14,95
Bij de salades wordt stokbrood geserveerd.

Visgerechten

geserveerd vanaf 17:00 uur
  • Zalmfilet op de huid gebakken
    € 18,50
    met een garnituur van bloemkoolpuree, zee-groente, komkommer en pastinaakchips
  • Kabeljauwfilet op de huid gebakken
    € 18,50
    met een garnituur van gesauteerde radijs, zoete aardappel en courgette spaghetti
  • Scholfilet
    € 19,95
    met een garnituur van mini venkel en tomatenmix
  • Vangst van de dag
    Geserveerd met een passend garnituur van diverse schaal- en schelpdieren en groenten uit de zee
    zie krijtbord of vraag de Potvis-crew

Vleesgerechten

geserveerd vanaf 17:00 uur
  • Maïskip
    € 17,50
    met een garnituur van knolselderijpuree, truffelolie, bloedsinaasappel, kaneel, salie en ingelegde rode ui
  • Broodje Hamburger van de Friese Rispens state
    € 18,50
    met een garnituur van gemengde sla, mix van tomaat met augurk en gebakken uien
  • Biefstuk
    € 19,95
    met een garnituur van pastinaakpuree en rucola. Geserveerd met een romige pepersaus

Vegetarische gerechten

geserveerd vanaf:17:00 uur
  • Aardappelburger
    15,50
    met een garnituur van ingelegde rode uien & krokant gefrituurde tuinboon
  • Aubergine
    € 13,50
    gevuld met een mix van parelgort, geitenkaas, zongedroogde tomaat en olijven
De vis- , vlees- en vegetarische gerechten worden geserveerd met een schaaltje frites en/of aardappelen en een salade. Op het bord serveren wij een mix van seizoen groente.
VOOR DE KINDEREN HEBBEN WIJ EEN APPARTE KINDERKAART!!!

Nagerecht

geserveerd vanaf: 17:00 uur
  • Schaaltje koekjes en chocolade
    € 3,00
    1 persoons, heerlijk voor bij de koffie
  • Ben & Jerry ijs in diverse smaken
    € 3,25
    (zie ijsvitrine bij de bar)
  • Griekse yoghurt met walnoot en honing
    € 5,00
  • Dame Blanche
    € 6,50
  • Notenpalet
    € 8,50
    3 soorten noten ijs met vers gebrande noten vergezeld van een lekker digestiefje
  • Kaasplankje van lokale Friese kazen
    € 10,50
    van o.a. kaasboerderij ‘De Nylander’. Geserveerd met brood
  • Voor de kinderen
    € 3,25
    IJscoupe met bolletje schepijs en slagroom
Daarnaast hebben wij diverse verpakte ijsjes in onze OLA-vitrine naast de bar staan. Neem gerust een kijkje.